Zapraszamy Cię na degustację wina, serów i wędlin z regionu Lacjum w sercu Rzymu.
Zabierz ze sobą rodzinę i/lub przyjaciół i naucz się jak pić włoskie wina i jak smakować włoskie potrawy niczym wytrawny koneser włoskiej kuchni.
Degustacja będzie miała miejsce w tradycyjnej enotece położonej w sercu Rzymu, niedaleko Koloseum. Pośród drewnianych beczek, leżakujących butelek wina pochodzących z najlepszych i specjalnie wyselekcjonowanych winnic regionu Lacjum, przy dawnych szerokich sklepowych stołach zabierzemy Cię w podróż przez historię Rzymu i Lazio. Dowiesz się, że w latach 70. w regionie było 75 000 ha winnic - o wiele więcej niż to, co jest dziś uprawiane w Toskanii i Piemoncie. Usłyszysz o procesie produkcji wina, nauczysz się je degustować, rozpoznawać różnicę w kolorze i zapachu oraz miejsca, z których pochodzą te wina.
Podczas degustacji będziecie Państwo mogli skosztować:
- 3 kieliszków wina (białe, czerwone i rosé);
- lokalnych serów i wędlin doskonale komponujących się z zaproponowanymi przez sommeliera winami.
Do Waszej dyspozycji będzie także woda do przepłukania ust, łyżeczki, talerze i wszystko to, co będzie potrzebne podczas degustacji.
Czas trwania: | ok. 1 h | |
Miejsce: | Enoteca Cavour (Via Cavour 313) | |
Język prezentacji: | angielski | |
Terminy: | wtorek, środa, czwartek, piątek, sobota - godz. 18.15 | |
Uwagi inne: |
|
Cena: 40 EUR/os.